A tökéletes választás

Az ember sokszor szeretne valamelyik nagyon közeli barátjának, hozzátartozójának, családtagjának valami igazán különleges ajándékot adni, amiben valóban benne van, hogy részletesen ismeri, tudja mik a vágyai. Ezeknél az ajándékoknál valójában nem az érték, az anyagi ár a fontos, hanem a mögöttes odafigyelésen alapuló részeletes kidolgozás vagy megválasztása a terméknek. Én pont így voltam, amikor édesanyámnak az irodájába kerestünk valamilyen szép kiegészítőt. A falra kellett volna neki valami, mert láttam, hogy nem igazán jó az a csupasz falrész, kellene valami, ami feldobja, de nem igazán volt jó ötletem, mert édesanyám a festményeket nem igazán szereti, sőt, ha fogalmazhatok úgy, ki nem állhatja.

Barangoltam a neten, hátha rá akadok valamilyen lehetőségre. Kerestem már polcot, faldíszt, matricát, de valahogy egyik kategóriában sem találtam semmit, ami elnyerte volna akár az én tetszésemet, akár édesanyám örömét – vélhetően. Egyszer csak azonban ráakadtam egy hihetetlenül fantasztikus oldalra, a szalaibalazs.hu – ra, ahol számtalan szebbnél szebb vászonkép sorakozott.

Engem nagyon megfogtak ezek a képek, mert mindamellett, hogy gyönyörűek, nem sorolhatók a festmény kategóriába, de egy fényképnél viszont, vagy egy kinyomtatott anyagnál egy üvegkeret mögött, sokkal szebben és elegánsabban mutatnak. Nagyon sokat törtem a fejem, vajon édesanyámnak tetszenének-e ezek a vászonképek, mert hát a festményekkel nincsen kibékülve, de aztán úgy döntöttem, biztosan örömét leli majd benne, mert nagyon hasonló az ízlésünk, és nekem nagyon megtetszettek.

Meg is rendeltem egy Balaton vászonképet, és mondanom sem kell, hogy édesanyám szeme csillogása is mutatta, hogy ámul a képen, annyira tetszik neki. Nagyon örült neki, mert őt is pont az fogta meg, ami engem, és már azonnal kereste is neki a helyet a falon. Azóta is ékes dísze ez a kép az irodájának, és nagyon remélem, hogy még sokáig élvezhetjük a szépségét közösen.