Egy kérdés mind felett

Az ember különbözőképpen reagál a különböző eseményekre. Azt gondolom erre mondják, hogy mindenki más típus. Én például azonnal a megoldást keresem, és ha már elhárult a probléma, vagy épp látom hogy nem tudom sehogy sem megoldani, csak elfogadni lehet a tényeket, akkor engedek le, addig pörgök és ezer idegszálammal igyekszek megoldani a feladatot vagy problémát. Nem mindenki ilyen. Van, aki azonnal leblokkol, sokkot kap, kérdéseket tesz fel, amely valójában nem a megoldást hivatott elősegíteni, csak értelmetlen, sokszor költői kérdőjeleket eredményez, ami a dolgok megoldását nem viszi előre. Talán ezt szeretem a legkevésbé, mert ezzel nekem is el tudják vonni a figyelmem a fókuszomról, és ha válaszolgatni kezdek, akkor el is fáradok, de valójában a megoldás sehova sem halad előre.

Legutóbb például, amikor az egyik legnagyobb céges delegációnk fogadására készültünk sajnos az egyik kolléga valószínűleg lelökte a telefonomat és teljesen összetört a kijelzője, mert ráesett telibe egy kiálló vas darabra. Mondanom sem kell, hogy minden adat és információ abban volt benne, tehát nekem nagyon gyorsan kellett egy olyan xiaomi szervíz budapest területén, akik hihetetlen gyorsan és nagyon megbízható módon, maximális szakmaisággal dolgoznak. Az egyik kollégám viszont elkezdte feltenni a felesleges kérdéseit. Ki tette oda a telefont? Nálam volt legutoljára? Ki mikor látta? Hogy eshetett le? Nagyon gyorsan le is kellett állítanom, és csak arra fókuszálnom, hogy mielőbb meg tudjam javíttatni a készüléket.

Hála a jó égnek az egyik kollégám a xiaomiszervizshop.hu csapatához irányított, akik hihetetlen gyorsan és tökéletesen megcsinálták a kijelzőmet, így fogadni is tudtam a delegációt, és minden vonatkozó feladatot el tudtam készíteni. A fő kérdés és annak fókusza segített az erő összpontosításában és így a gyors megoldás felkeresésében. Nekem ez mindig bevált. Hála a jó égnek most is.