Akik élete a munkavédelem

Akármivel is kezdünk el foglalkozni otthon, akár kertészkedés, akár festés, mindig utána nézünk, eltervezzük, mit is akarunk pontosan csinálni. Elolvassuk a vetőmagok leírását, a festék keverésének megfelelő arányát, majd felmérjük, milyen eszközökre is lesz szükségünk a folyamatok elvégzéséhez. Kertészkedéshez kell egy ásó, egy gereblye, a festéshez kell majd ecset vagy henger, és mindkettőhöz olyan ruha, amit nem sajnálunk, ha összekoszolunk.

Ha mindezt összevetjük egy munkahelyen történő munkavégzéssel, mondhatjuk, amit mi magunk otthon csinálunk, lényegében egy munkavédelmi folyamat, ahol a szükséges eszközöket és védőeszközöket magunk mérjük fel és biztosítjuk, hiszen ki áll neki ásni, mondjuk mezítláb? Senki. Mindenki felvesz legalább egy cipőt, hogy a lábát megóvja. Maga a munkavédelem, azért komplexebb feladat, hiszen egy-egy munkaterületen sokkal több veszélyes géppel és hellyel találkozhatunk, amik akár komoly egészségkárosító hatással bírhatnak. Ezért is van szükség a munkavédelemre, ahol egy szakember meghatározza azon leírásokat, amiket egy munkavédelmi oktatás keretein belül ismertetni kell, nekünk pedig be kell tartanunk. Mindez a mi érdekünkben történik. Minden munkahelyen legalább évente meg kell ismételtetni ezt az oktatást, hacsak nem történik valami olyan változás, ami miatt indokolt lenne idő közben egy újabb. Gondolok itt, mondjuk egy új gép üzembe helyezésére.

Mivel a munkavédelem egy összetett, sok részből összetevődő feladat, nem mindegy kivel végeztetjük el e feladatokat. Szükség van egy olyan segítségre, aki erre szakosodott, aki minden tudásával a lehető legtöbbet tudja tenni értünk. Ilyen az Active Safety is, ahol legyen szó építkezésről, munkavédelmi oktatásról, kisvállalkozások munkavédelméről, új gépek üzembe helyezéséről, vagy csak védőeszközök juttatási rendjéről, a lehető legtökéletesebben járnak el, hiszen ők az életüket a munkavédelemnek szentelték.